L’Institut Pedralbes guanya un 4t premi a la categoria d’innovació als Premis impulsFP

El passat dilluns 12 es van lliurar els premis impulsFP on l’Institut Pedralbes participava amb 4 projectes a les categories d’innovació i excel·lència educativa. 

Els premis impulsFP són un concurs territorial que pretén mostrar les millors iniciatives emprenedores i innovadores de l’alumnat dels ensenyaments professionals de Catalunya. Així mateix es vol fer un reconeixement a la tasca docent a través de les iniciatives que porten a terme en els centres estimulant el treball per projectes, l’acció tutorial, la inclusió…, en definitiva millorant la qualitat de l’ensenyament.

L’Institut Pedralbes va aconseguir un 4t premi a la categoria d’innovació amb un projecte presentat pels alumnes de 2DAM del matí: Emma Lastre, Amaury Cáceres i Ivan Torres. Enhorabona a tots ells!

A continuació podeu veure un breu resum del projecte guardonat:

Reconeixement facial de mascaretes

Es tracta d’un sistema que amb l’ajuda d’unes càmeres i mitjançant intel·ligència artificial és capaç de detectar un mal ús (o absència) de mascaretes i avisar d’aquesta situació.

De manera anàloga al que fan els detectors de robatori a les portes de les botigues, l’aplicació pot ser de gran utilitat en aquells llocs on es pretén reforçar l’ús d’aquesta mesura de seguretat en el context de pandèmia que estem vivint.

Vols més informació?


Els altres 3 projectes presentats en aquest concurs són:

LightMeApp

LigthMeApp és una aplicació per a mòbils la qual permet a l’organitzador d’un event controlar la lluminositat dels mòbils dels participants a l’event que s’hagin registrat per a tal propòsit.

L’aplicació pretén ser una alternativa senzilla i barata a algunes solucions comercials que requereixen un maquinari específic per a aconseguir l’efecte lluminós en una multitud que acut a event.

 

ImHere

ImHere és un sistema per a centres educatius de secundaria que automatitza la tasca repetitiva de passar llista. Mitjançant la detecció dels dispositius mòbils dels alumnes, és capaç de determinar si un alumne és o no a classe.

A més d’això, ofereix un ampli ventall d’explotació d’aquestes dades tant pels alumnes, professors i famílies, sempre amb les màximes garanties de privadesa.

 

Lucas Oddyssey

Lucas Oddysey és un joc apassionant d’aventura, RGP i mon obert on el jugador es veu immers en un mon gegantí a través dels ulls d’un noi anomenat Lucas.

Es tracta d’un joc innovador, entre d’altres, perquè està disenyat per a ser jugat amb ulleres de realitat virtual, proporcionant al jugador una experiencia inmersiva total.

 

 

Enhorabona a tots els alumnes per la bona feina feta.

 


 

Comments are closed.