Xerrades Escola-Empresa (EmprènFP) 2020-2021

Durant el mes d’abril s’han realitzat les xerrades Escola i Empresa amb l’objectiu d’apropar l’alumnat al món de l’empresa i de donar a conèixer el dia a dia d’un empresari/a. Durant la setmana del 12 al 19 d’abril han tingut lloc les diverses xerrades virtuals amb l’alumnat tant de cicles de GM com de GS en els mòduls de Formació i orientació laboral (FOL) i Empresa i iniciativa emprenedora (EIE).

El cicle de grau mitjà de Sistemes microinformàics i xarxes (SMIX) ha rebut la sessió de la mà del ponent Ricard González, director general Infraplan Barcelona, un grup empresarial europeu dedicat a proveir solucions en l’àmbit dels sistemes d’informació geogràfica i els mapes professionals, amb seu a tres països. Durant la sessió, els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer alguns dels seus projectes, com per exemple l’Aixecament de les Rondes en 3D i la tecnologia que s’utilitza en els procés de recollida de dades sobre l’entorn, per després poder elaborar els diferents mapes temàtics.

Els grups de grau mitjà d’SMIX i de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web (DAW) de matí han rebut la visita virtual dels ponents Carlos Eres, director general de GFT a Espanya, empresa que promou la transformació digital de les principals empreses del món. Amb els seus serveis de consultoria i la implementació de les darreres tecnologies, els clients de GFT obtenen un accés més ràpid a noves aplicacions de TI i models de negoci; Ernest Pérez, director i fundador de l’empresa PARLEM-TELECOM a Catalunya, empresa de telecomunicacions que incorpora el producte/servei local i de proximitat en l’àmbit de les telecomunicacions; i del ponent Carlos Clua, director del Programa Workplace del grup Banc Sabadell, la quarta entitat bancària espanyola amb presència internacional al Regne Unit i Mèxic. Hi treballen 21.000 persones aproximadament.

Els estudiants del cicle de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (DAM) han pogut intercanviar impressions amb l’empresari Carles Grau, un emprenedor amb una llarga trajectòria en el món empresarial que s’ha mostrat atent en tot moment a les qüestions plantejades pel grup d’estudiants. Allò que ha cridat més l’atenció als nostres alumnes és la importància que ha donat l’empresari a la formació contínua. Així doncs, Grau ha destacat que aquells que es mantinguin al dia en formació seran els que podran optar a una millor posició laboral, mentre que aquelles feines més monòtones i sense opció a la creativitat seran substituïdes per robots.

A la part final de cadascuna de les sessions, l’alumnat també ha tingut ocasió d’interactuar amb els ponents i fer preguntes sobre els seus projectes empresarials o les seves trajectories professionals i demanar recomanacions i consells sobre la seva incorporació al món professional.

Des de l’Institut Pedralbes donem les gràcies a tots els ponents pel seu temps i dedicació i a Barcelona Activa per fer possible aquesta activitat.


 

Comments are closed.