2n SMIX visita el superordinador Marenostrum

El divendres 12 de novembre, l’alumnat de 2n curs (grup A1) del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes (SMIX) va visitar les instal·lacions del Marenostrum 4, situat en el campus Nord de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), concretament a Torre Girona.

Marenostrum 4 és el nom amb què es coneix l’última actualització del superordinador del Barcelona Supercomputing Center, 12 vegades més potent que l’anterior versió 3, i que actualment és el superordinador més potent d’Espanya. La seva enorme capacitat de càlcul el converteix en una eina imprescindible avui en dia en molts àmbits del coneixement i la recerca, com la Medicina, la enginyeria, el canvi climàtic, la intel·ligència artificial, etc. Ha participat en més de 4000 projectes fins al dia d’avui.

Aquesta visita és una de les activitats complementàries que cada any s’organitza des del Departament d’Informàtica de l’institut, i que l’alumnat aprecia especialment.


Comments are closed.