Visites al Barcelona Supercomputing Center CT

Amb l’inici del 2022 es reprenen les visites tècniques programades. Els passats dies 11 i 25 de gener, alumnes de 2n curs (grup A1) del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes (SMIX) i alumnes del PFI d’auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics van visitar les instal·lacions del Marenostrum 4, situat en el campus Nord de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), concretament a Torre Girona.

Marenostrum 4 és el nom amb què es coneix l’última actualització del superordinador del Barcelona Supercomputing Center, 12 vegades més potent que l’anterior versió 3, i que actualment és el superordinador més potent d’Espanya. La seva enorme capacitat de càlcul el converteix en una eina imprescindible avui en dia en molts àmbits del coneixement i la recerca, com la Medicina, la enginyeria, el canvi climàtic, la intel·ligència artificial, etc. Ha participat en més de 4000 projectes fins al dia d’avui.

Aquesta visita és una de les activitats complementàries que cada any s’organitza des del Departament d’Informàtica de l’institut, i que l’alumnat aprecia especialment.

“Em va agradar veure el supercomputador de prop i la nova part que s’està muntant. Però el que més m’ha agradat va ser el vídeo on s’expliquen els projectes en què el supercomputador està involucrat.”

“Ha estat la primera vegada que veia un superordinador. I el que més m’ha agradat va ser saber com funciona.”

“Recomanaré aquesta visita al meu amic perquè també li encanta la tecnologia.”

“Em va agradar molt veure el supercomputador més gran d’Espanya i saber com funciona i per a què es fa servir.”


Comments are closed.