El passat dimecres 27 d’abril a partir de les 11:30 es va dur a terme al Parc Cervantes una activitat relacionada amb la festivitat de Sant Jordi, per commemorar els 475 anys de la mort de l’escriptor.

A proposta de l’Ajuntament de Barcelona, i concretament des del Districte de les Corts, el nostre alumnat de 1r de Batxillerat va participar en aquesta activitat amb la lectura d’alguns fragments de l’obra de Don Quijote, la qual cosa va ser un honor per a nosaltres, ja que aquest alumnat treballa aquesta obra de referència universal dintre de la programació de Literatura Castellana. La professora Maria Pin va fer la selecció dels textos i els va treballar amb els alumnes, amb la col·laboració de la professora d’Arts escèniques, Andrea Martínez.

A aquest acte institucional també van assistir Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona, Joan Ramon Riera, regidor del districte de Les Corts, Núria Vallduriola, directora del nostre institut, i va comptar molt especialment amb la participació d’una artista de reconeixement internacional, qui va aprofitar per pintar un gran mural alhora que es desenvolupaven les lectures del Quijote. El seu nom és Carme Solé i Vendrell, il·lustradora i pintora reconeguda arreu per les seves il·lustracions de llibres per a infants i que, mitjançant la seva pintura, reclama que siguin respectats els seus drets.

Com ella mateixa ens va explicar quan va venir a visitar-nos abans de les vacances de Setmana Santa, un dels nens que contemplava la seva obra la va sorprendre un dia quan va expressar en veu alta “La Carme pinta la guerra per fer la pau

Entre els autors de les seves il·lustracions destaquen per exemple els escriptors Bertolt Brecht, Gabriel García Márquez, Salvador Espriu, Mercè Rodoreda i Miquel Martí i Pol, i ha rebut premis com són el Premi Nacional d’Il·lustració (1979), La Creu de Sant Jordi (2006), el Premi Nacional de Cultura (2012) i un premi per la seva trajectòria professional (2013).

El 2018, amb motiu dels 50 anys de trajectòria artística, el Govern de la Generalitat va organitzar una exposició retrospectiva de la seva obra al Palau Robert de Barcelona que segurament recordareu en veure els rostres dels seus infants que aviat es penjaran per les parets del nostre institut, rostres que van cobrir la façana del Palau Robert durant el temps de durada de la seva exposició. Recentment, el 2021, el Ministeri de Cultura li ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts.

El mural fet per Carme Solé estarà exposat durant un temps al nostre institut de manera que tota la comunitat educativa conegui el seu valor simbòlic i significatiu.Comments are closed.