Habilitats emprenedores. Descobreix el teu Ikigai

En el marc de les activitats de l’aula d’emprenedoria, els passats dies 2 i 4 de maig es van realitzar uns tallers  d’habilitats emprenedores a càrrec de Ferran Tort, fundador de l’organització sense ànim de lucre ARTISTLOVE.ORG a l’alumnat de 1r de CFGS de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (DAM), 1r de CFGS de Desenvolupament d’aplicacions web (DAW), 2n de CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes (SMX-A1 i SMX-A2) i 2n de CFGS d’Administració de sistemes informàtics en xarxa, especialitat ciberseguretat (ASIX-Cib)

Aquesta és una acció finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea – Next Generation EU

Artistlove.org és una organització sense fins lucratius que neix de la fusió de les passions del seu fundador, Ferran Tort: dibuixar, motivar, escoltar i ajudar a la gent.  Potencia la transformació social mitjançant projectes d’art urbà participatius, de desenvolupament  personal i comunitari, al mateix temps que col.labora amb organitzacions locals de l’àmbit educatiu, sanitari, comunitari i social a Barcelona i a tot el món.

 En Ferran Tort va iniciar el taller explicant la importància de fer allò que ens agrada, sense escoltar crítiques de ningú.

Els meus pares em deien que de l’art només viuen dues persones i tú no seràs un d’ells. Si no tanques portes, però no fas el que t’agrada, és un temps perdut,

A la primera part de la sessió va parlar del nou paradigma laboral: Si no ens reinventem, abans o després, quedarem obsolets, la tecnologia cada dia evoluciona més. El futur és de les persones emprenedores que creen quelcom que impacta en el món“.; i del MINDSET (la mentalitat). Per tal d’orientar-nos en el nostre camí, primer necessitem treballar la mentalitat. “Es tracta de canviar el ‘jo no puc’  per  el ‘com puc jo‘”

Vam fer un test per situar la nostra mentalitat i millorar-la: intentar canviar de FIXED MINDSET (gent que busca queixes, excuses, conformitat, que pensen que la intel·ligència és innata i l’esforç és per les persones que no tenen talent) a GROWTH MINDSET (mentalitat de creixement). Model d’aquesta mentalitat és el Ferran que té una discapacitat visual, només veu un 10% i en blanc i negre, els metges li deien que no podria pintar mai més, però va buscar solucions i va poder seguir pintant. 

La següent part del taller ens va presentar el mètode IKIGAI, que prové de Iki (vida) i Kai (realització d’allò que un vol i desitja). És una estratègia japonesa d’orientació per viure una vida amb sentit. Prové de l’illa de Okinawa, on la gent viu més de 100 anys. Aquest pensament predica què és important per a tenir un motor per a aixecar-nos cada dia amb ganes i viure amb una vida amb més sentit. A partir de tota la informació vam elaborar el nostre IKIGAI mitjançant una fitxa de treball (trobant un equilibri entre allò que fem, el que ens agrada fer, el que se’ns dóna bé i què cal canviar en el món).

Finalment, donem les gràcies a Ferran Tort per aportar aquest coneixement i haver-nos ajudat a trobar el nostre IKIGAI. D’altra banda, també agraïm a la nostra professora, Susana Cano, per organitzar totes aquestes activitats relacionades amb l’emprenedoria.

[Autores d’aquesta notícia: Yenifer Wu i Yolanda Moreno. Moltes gràcies per la vostra col·laboració]


Comments are closed.