L’Institut Pedralbes, guanyador de dos dels premis ImpulsFP a l’excel·lència professional

El passat 24 de maig a Barcelona i l’1 de juny a Sabadell, van tenir lloc els lliuraments dels premis ImpulsFP per a centres de la ciutat de Barcelona i per a centres del Vallès Occidental respectivament. En totes dues ocasions l’Institut Pedralbes va guanyar el 1r premi d’excel·lència professional en la categoria de CF de Grau Superior. En representació de l’Institut van assistir a l’acte Iriana Bonet com a cap d’estudis d’FP i Santi Rivas com a coordinador d’innovació.

L’Institut Pedralbes va participar en ambdós certàmens ja que el projecte presentat, de nom JO-EL, Jutge Online Educatiu Lliure, és una col·laboració amb l’Institut de Sabadell, guanyador també del premi i desenvolupador de la idea inicial.

JO-EL, Jutge Online Educatiu Lliure és un sistema de correcció automàtica per a problemes de programació que pretén alliberar el professor de la tasca de correcció de les primeres UF del mòdul de programació, a la vegada que intenta fer més motivadora les activitats dels alumnes. També pretén facilitar el desenvolupament de les habilitats de plantejament i programació del problemes, alhora que dona una ràpida visió al professor de l’evolució dels alumnes per poder donar així una retroacció més acurada.

L’Institut de Sabadell, i més concretament el seu professor Marc Albareda, ens va proposar participar en aquest projecte mitjançant la seva implantació en el nostre centre per al curs que ve. Mereix una menció especial el paper desenvolupat per l’Elitza Maneva, estudiant en pràctiques del màster de professorat de secundària i FP, que ha fet una excel·lent tasca de prospecció dels diferents jutges existents i, d’aquesta manera, ha fet possible el contacte entre els dos instituts.

La dotació econòmica del premi ens permetrà detallar els passos a realitzar per fer l’adopció del sistema i determinar les futures ampliacions a realitzar per acabar d’adequar-lo a les necessitats dels nostres centres.

D’altra banda, en el mateix acte de lliurament de premis ImpulsFP del 24 de maig, el nostre centre va resultar també guanyador en la modalitat de projectes emprenedors en la categoria de CF de Grau Superior, amb el projecte Ekonos, consistent en la transformació a aplicació del joc de taula Ekonos. Aquest projecte ha estat presentat per Toni Chornet i Mauro Lasala, alumnes de 2n curs de CFGS.Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (DAM), i pel seu professor Abel Susín.

Enhorabona a tots els guanyadors.


Comments are closed.