Preciós Plàstic – Kackathon CENTRINNO School

El dia 2 de novembre, els següents alumnes del nostre centre, acompanyats pel seu professor Pol Prats (també coordinador d’InnovaFP) i organitzats en dos grups de treball, van participar en la 2a edició del Hackathon CENTRINNO School:

Jofre Balada, Moisés García, Adam Hidalgo, Pedro López, Álvaro Lozano, Victor Moreno, Fernando Ortiz, Pol Puig, Arnau Solé i Samuel Vílches, de 2n curs de CFGS.Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (DAM)

El Hackathon CENTRINNO School és un esdeveniment desenvolupat per Fab Lab Barcelona i ImpulsFP (Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya) amb centres d’FP de Catalunya perquè equips d’estudiants desenvolupin solucions als diferents reptes proposats per organitzacions i empreses vinculades al projecte europeu de recerca CENTRINNO.

Aquesta iniciativa té com a objectiu cercar i investigar models de transformació urbana connectats amb l’economia circular, el patrimoni, la producció local i la inclusió social.

És doncs una experiència única i innovadora on, en aquesta 2a edició, s’han plantejats 6 reptes en àmbits diferents. Concretament, el nostre institut ha participat en el repte #2 Plàstic creatiu, en el qual 14 grups de treball de 6 centres diferents han presentat idees per impulsar un ús responsable del plàstic, i donar visibilitat al sector creatiu del districte de Sant Martí. D’aquesta manera es contribueix a la creació de noves oportunitats de treball a través dels residus plàstics i desenvolupar una nova comunitat per a la seva obtenció i transformació.

Els i les estudiants de formació professional van ser els principals protagonistes per portar endavant aquest projecte. La participació es va realitzar conjuntament amb representants de les empreses i organitzacions del barri del Poblenou amb l’objectiu de connectar les necessitats i les problemàtiques locals.

L’alumnat va posar a prova el seu talent i va poder gaudir de noves eines de cocreació a partir de la metodologia Design Thinking, per arribar a una solució i donar resposta a reptes sostenibles, socials i tecnològics, i així poder desenvolupar les idees en prototips reals.


Total Page Visits: 201
Comments are closed.