El cicle de DAM a l’FP Challenge Centrino

El dia 3 de novembre, els següents alumnes de 1r i 2n del CFGS.Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM), acompanyats per la professora Susana Cano (també coordinadora d’EmprènFP), van participar a l’FP Challenge CENTRINNO:

Ivette Sanjurjo, Raúl Ventura i Óscar Muñoz. de 1r curs, i Ángel Àvila, Xavier Cabezas, Álvaro Hernández, Eric Carulla i Arnau Solé, de 2n curs.

L’FP Challenge CENTRINNO School és un esdeveniment en format de hackathon desenvolupat per Fab Lab Barcelona i ImpulsFP (Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya) amb centres d’FP de Catalunya, perquè equips d’estudiants desenvolupin solucions als diferents reptes proposats per organitzacions i empreses vinculades al projecte europeu de recerca CENTRINNO.

Aquesta iniciativa té com a objectiu cercar i investigar models de transformació urbana connectats amb l’economia circular, el patrimoni, la producció local i la inclusió social.

És doncs una experiència única i innovadora on, en aquesta 2a edició, s’han plantejats 6 reptes en àmbits diferents. Concretament, el nostre institut ha participat també en el repte #1 Texans pel clima, en el qual 95 grups de treball de 29 centres diferents han presentat, en 10 seus diferents, idees per promoure o adaptar la campanya de Texans pel Clima per promoure la reutilització de texans i l’economia circular. El nostre centre ha participat en la seu de l’Institut Mare de Déu de la Mercè.

El projecte CENTRINNO té com a objectiu cercar i investigar models de transformació urbana inclusius, innovadors i circulars. És doncs una experiència única i innovadora on equips de vàries famílies professionals i centres educatius donen resposta a un repte. Havent diferents seus i reptes en la celebració de la Hackathon.

L’alumnat ha posat a prova el seu talent i ha pogut gaudir de noves eines de cocreació a partir de la metodologia Design Thinking, per arribar a una solució i donar resposta a reptes sostenibles, socials i tecnològics, i així poder desenvolupar les idees en prototips reals.

Aquesta és una acció finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea – Next Generation EU.


Total Page Visits: 214
Comments are closed.