Les coordinacions d’innovació i d’emprenedoria de l’Institut Pedralbes tenen com a objectiu afavorir la participació dels alumnes de formació professional en activitats d’innovació i d’emprenedoria. I l’iFEST és una d’aquestes activitats.

Què és l'iFEST?
IFEST és un festival on els alumnes poden desenvolupar una solució a un repte real, mitjançant la realització d’un programa d’aprenentatge i acceleració que dura 4 mesos aproximadament (des del mes d’octubre fins al febrer) i acaba amb la realització d’un prototip real que els alumnes defensaran el dia de la celebració d’aquesta festa de la tecnologia, la innovació i l’emprenedoria que serà al febrer del 2021.L’objectiu últim de l’iFest és empoderar els joves mitjançant l’aprenentatge del mètode d’innovació i altres recursos del sector de l’emprenedoria que es posaran al seu abast.
Quines empreses hi participen?

En aquesta edició 2020-21 es compta amb la participació d’empreses com Mobile World Congress, Canon, Enertika, Naturgy, Dexeus, Innomads, Zurich, Parc Científic de Barcelona, i Consorci Sanitari de Terrassa i Ajuntament de Terrassa, que plantejaran els diferents reptes i el seu contingut.
Quina és la dinàmica de treball?

Es podrà treballar de manera online o incorporar la metodologia a les aules. Els equips (alumnes/players) que s’apuntin i els respectius professors (shakers), rebran 12 unitats didàctiques, activitats online, tutoria i un assessorament d’experts i expertes. Els/les tutors/es donaran suport als projectes de manera continuada. També es realitzaran formacions en els workshops, on es parlarà sobre la metodologia.El programa d’aprenentatge (iFest Countdown) començarà com un compte enrere, i serà l’inici d’un aprenentatge disruptiu.
Qui hi pot participar?

Hi poden participar els centres educatius de Catalunya, que presentaran equips de treball formats per alumnes dels darrers cursos de batxillerat, cicles formatius i universitat. En aquesta edició s’admetrà la participació també de joves del darrer curs de l’ESO. En qualsevol cas, ha de ser el seu centre educatiu qui els ha de proposar.

Aquesta edició iFest 2021 ha tingut una molt bona acollida entre l’alumnat de l’Institut Pedralbes. S’hi han inscrit 7 equips:

  • Unknown host, de 1r ASIX
  • OTAM, de 1r DAM A
  • Nameless, de 1r DAM A
  • Velocity, de 1r DAM A
  • Innobal, de 1r A3D
  • 2 més de 1r DAM (Videojocs) i 1r ASIX
Quina és la durada?

La durada és del 19 d’octubre a finals de febrer de 2021, de manera que:

  • Les activitats online es duran a terme durant el mes de novembre
  • Els/les tutors/es i mentors/es començaran a fer l’acompanyament als projectes durant el mes d’octubre

Al febrer de 2021 es farà el Demo Day (properament es publicaran les normes de participació) de presentació dels projectes, amb accés a reconeixements i premis. L’objectiu és que a l’iFest es puguin trobar equips representants de tots els centres de Catalunya.

Vols més informació?

Altra informació disponible a:

Com hi puc participar?

La participació dels alumnes es farà en grups de 3-6 persones (recomanable no més de 4 persones) i un cop us hagueu decidit a participar, heu d’escriure a l’adreça innovafp@inspedralbes.cat no més tard del divendres 30 d’octubre.
Edicions d'anys anteriors


El curs 2018-2019, el projecte Barcelona solar City realitzat per alumnat del nostre centre va obtenir el segon premi en el repte d’Energia a l’iFest. Estem molt contents per aquesta distinció i pel treball fet per l’equip, i ens anima a continuar treballant en aquesta línia.