Els orígens

La biblioteca es va crear a l’institut Joan Boscà, amb el nom de la poetessa Maria Mercè Marçalque en va ser professora fins que va morir. 

Durant la dècada dels 70 va ser una de les creadores de l’editorial Els Llibres del Mall

Ha estat una figura clau pel que fa a la difusió de l’obra d’autors catalans i estrangers i especialment d’autores, insistint en la importància per a la cultura d’acollir i desxifrar amb atenció la paraula femenina” (cita de la revista Pen Català)

Per conèixer-la millor, teniu accés a la seva biografia i a la seva obra a l’enllaç de la Fundació Maria-Mercè Marçal de Barcelona.

L'Institut Pedralbes

El curs 2019-2020 es va inaugurar l’Institut Pedralbes, fruit de la fusió de l’Ausiàs March i del Joan Boscà. Entre el setembre del 2019 i l’inici del curs 2021-2022, la biblioteca va dinamitzar l’accessibilitat de l’alumnat i de les seves famílies a un espai viu que necessitava i agraïa  la seva col·laboració:

 “L’objectiu de la (nova) biblioteca de l’Institut Pedralbes és que tots i totes podem contribuir i nodrir-la per al seu creixement. Es tracta d’una biblioteca viva i en constant construcció.”

Avui, a l’inici del curs 2021-2022, reprenem l’empenta i el nom de l’antiga biblioteca, però comptant amb l’exemple de la feina dels predecessors i instant tota la comunitat educativa a col·laborar perquè cada dia pugui sentir-la una mica més seva.